Ελιά και Διατροφή

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και χλωροφύλλη. Επιπλέον περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης Κ, ιχνοστοιχεία, σίδηρο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Διαβάστε περισσότερα »

Διατροφή

Το ελαιόλαδο, δηλαδή το έλαιο των καρπών της ελιάς χάρη στις θρεπτικές και βιολογικές του ιδιότητες, αποτελεί ένα βασικό συστατικό στο διαιτολόγιό μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Πολλοί ιστορικοί αναφέρονται στις θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητές του ελαιολάδου και στη χρησιμοποίησή του από τα αρχαία χρόνια ως φάρμακο αλλά και ως καλλυντικό.

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και χλωροφύλλη. Επιπλέον περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης Κ, ιχνοστοιχεία, σίδηρο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το λάδι ελιάς έναν ιδανικό σύμμαχο για τον οργανισμό μας καθώς:

1. Διευκολύνει την πέψη, μιας και βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου
2. Διευκολύνει την απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό
3. Βοηθά στη μείωση της κακής χοληστερόλης
4. Συντελεί στη μείωση του λίπους, όταν καταναλώνεται με μέτρο
5. Προστατεύει τα κύτταρα και ιδιαίτερα το DNA τους από αλλοιώσεις οι οποίες οδηγούν σε καρκίνο
6. Αποτελεί ασπίδα προστασίας για την καρδιά