Ελιά και Διατροφή

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και χλωροφύλλη. Επιπλέον περιέχει υψηλά ποσοστά βιταμίνης Κ, ιχνοστοιχεία, σίδηρο και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα.

Διαβάστε περισσότερα »

Η εταιρεία

Ελαιοτριβείο

Η εταιρεία μας έχει δημιουργήσει το πλεονέκτημα να διαθέτει το δικό της ιδιωτικό ελαιοτριβείο, γεγονός που συντελεί στην παραγωγή ενός κορυφαίου αποτελέσματος.
Οι εγκαταστάσεις εξαγωγής ελαιολάδου «LIVELIA» διαθέτουν μερικά από τα πιο σύγχρονα μέσα προηγμένης τεχνολογίας, μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που παρέχουν ιδανικές συνθήκες επεξεργασίας και αποθήκευσης του ελαιοκάρπου και του ελαιολάδου, καθώς και άριστες συνθήκες υγιεινής.

Το ελαιοτριβείο μας αναλαμβάνει την εξαγωγή ελαιολάδου με τη διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης της ελιάς σε 2 φάσεις, χωρίς προσθήκη νερού και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος σε όλα τα στάδια επεξεργασίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται η διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών αλλά και του αρώματος της ελιάς. Το ελαιοτριβείο μας είναι σε θέση να παρέχει δυναμικότητα 5 χιλιάδων κιλών ανά ώρα ενώ έχει και τη δυνατότητα να αναλάβει την έκθλιψη, βιολογικού ελαιοκάρπου, η οποία πιστοποιείται από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, ΔΗΩ

Τυποποίηση – εμπόριο ελιάς και ελαιολάδου

Η «LIVELIA», δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στη διαδικασία καλλιέργειας του ελαιόδεντρου, παρέχει τις κατάλληλες συνθήκες για τη σωστή κι έγκαιρη συγκομιδή του καρπού της ελιάς. Κατόπιν οι καρποί μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο μας, όπου ύστερα από την κατάλληλη επεξεργασία παράγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «LIVELIA».
Το ελαιόλαδο συγκεντρώνεται και αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές μέχρις ότου πραγματοποιηθεί η τυποποίηση και συσκευασία του σύμφωνα με το σύστημα ασφαλείας και υγιεινής ISO 22000. Όσον αφορά τις βρώσιμες ελιές της εταιρείας μας, μετά την συγκομιδή τους μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις μας όπου αποθηκεύονται πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα τους.